sreda, 23. september 2015

Partnerji v izkoriščanju živali

Spoštovani slovenski zagovorniki pravic živali!

V prejšnji objavi sem predstavil resnico o Petru Singerju, t.i. "očetu modernega gibanja za pravice živali", ki razkriva sprevrženost njegovih pobud in s tem celotnega svetovnega "gibanja za živali". Obstoječa miselnost in delovanje "gibanja" namreč sloni na njegovih idejah, čeprav se mnogi med nami tega niti ne zavedajo. 

Z namenom transparentnega razkritja spornih Singerjevih tez, objavljam tokrat njegovo javno pismo, naslovljeno na Johna Mackeya, direktorja verige trgovin Whole Foods Market, v katerem mu skupaj z vsemi največjimi organizacijami za živali na svetu (PETA, Mercy for Animals, Vegan Outreach, Animal Rights International, Viva!, Farm Sanctuary, HSUS, HSI, ...) izraža svojo "hvaležnost in podporo" za njihovo "pionirsko delo" na področju "srečnega" izkoriščanja živali.  

Več kot očitno (in predvsem žalostno) je, da celotno svetovno "gibanje za živali" slepo sledi Singerju, saj sklepa, da je problem v načinu izkoriščanja in ne v izkoriščanju samem; da pravičnost v odnosu do živali pomeni "lepše" ravnanje z nedolžnimi žrtvami in ne to, da jih prenehamo vzrejati z namenom zasužnjevanja, izkoriščanja in ubijanja; ter da ni nujno postati vegan, če želimo "pomagati živalim". Prav nobena izmed organizacij oz. društev za "zaščito/pravice" živali ne zavzema jasnega in nedvoumnega stališča, da je veganstvo moralna osnova oz. moralni imperativ. Niti ena! Niti Slovensko vegansko društvo, Društvo za osvoboditev živali in vsi ostali. Namesto tega postajajo zdaj "zagovorniki živali" poslovni svetovalci in partnerji industrije izkoriščanja živali. 

Skratka, tule je še eden izmed mnogih uradnih dokumentov, ki le še dodatno krepijo moralno shizofrenijo v odnosu do živali, ki jo celotnemu svetovnemu gibanju za pravice živali narekuje Peter Singer:  


Vse argumente o spornosti pristopov "zagovornikov" živali si lahko preberete v objavi z naslovom MORALNE ZABLODE ORGANIZACIJ IN DRUŠTEV ZA PRAVICE ŽIVALI, ki je dostopna tukaj: 

Ni komentarjev:

Objavite komentar