četrtek, 24. september 2015

Nekateri "zagovorniki živali" nikoli ne izpustijo priložnosti za okoriščanje z izkoriščanjem živali

Ko že mislim, da ne more biti slabše, se zgodi prav to.

Organizacija za pravice živali Humane Society International (HSI) je podaljšana roka The Humane Society of the United States (HSUS). Andrew Rowan je direktor HSUS ter predsednik in generalni direktor HSI.

HSI ima novo kampanjo - reševanje psov iz farm v Južni Koreji: 
  

(klikni za povečavo) 


Tukaj je zgodba o tej kampanji:
Alexandria (ZDA) (agencija AFP) – Ducat psov, ki so bili prvotno namenjeni za na jedilne mize v Južni Koreji, je prispelo v Washington z namenom, da bodo posvojeni kot hišni ljubljenčki.

So prvi izmed skupno 23 psov, ki bodo ta teden prepeljani v ZDA v okviru kampanje, ki se bori proti jedenju pasjega mesa v vzhodni Aziji.

Organizacija HSI je našla pse na farmi v Ilsan-u, severozahodno od Seula, kjer so bili vzrejeni z namenom, da bodo postali hrana za ljudi. Vzreditelj se je strinjal, da jim prepusti živali in v zameno kot nadomestilo sprejme gojenje borovnic.

Ena izmed direktoric HSI, Kelly O´Meara, je za agencijo APF povedala, da so bili mešančki v ponedeljek po dolgem letu iz Seula nameščeni v pesjake pri organizaciji Animal Welfare League v Alexandriji (Virginia).

HSI je v sodelovanju z lokalnimi društvi na Kitajskem, Filipinih, Tajskem in v Vietnamu osveščala javnost o trgovanju s pasjim mesom.

»Toda Južna Koreja se razlikuje od ostalih držav, saj tam dejansko načrtno na farmah vzrejajo pse za zadovoljevanje povpraševanja ,« je povedala O´Meara, »medtem ko ostale države za prehranjevanje uporabljajo le neukročene, prostoživeče pse.«

Kelly O´Meara  je povedala še, da vsako leto v Južni Koreji pojedo med 1,2 in 2 milijona psov, ki jih vzredijo na več sto farmah. Dodala je, da je bilo tokrat prvič, da so bili psi iz Južne Koreje, ki so bili namenjeni za prehrano ljudi, rešeni in prepeljani v ZDA, saj v ZDA obstaja stalno povpraševanje po posvojitvah psov in mačk ter deluje uspešna mreža zavetišč in društev, ki rešujejo živali.

Vseh 23 psov iz Južne Koreje – drugo skupino se pričakuje v torek – bo pred odhodom v 5 drugih zavetišč na vzhodu ZDA, z namenom posvojitve prestalo veterinarske preglede v Alexandriji.

»Z nudenjem pomoči tem 23 psom in akcijo osveščanja javnosti o trgovanju s pasjim mesom bomo pomagali tudi ostalim psom v Južni Koreji,« je povedala Megan Webb, izvršna direktorica organizacije Animal Welfare League iz Alexandrije, ki letno najde dom približno 1.000 psom.
---------

V redu. No, pa poglejmo, če sem razumel prav:

V organizaciji HSUS/HSI torej nasprotujejo jedenju psov. V redu. To razumem. Tudi sam mislim, da nihče ne bi smel jesti psov. Toda nikakršnega smisla ni, da nasprotuješ jedenju psov, če sicer ješ ostale živali.

Namreč, predsednik in generalni direktor HSUS Wayne Pacelle je član uprave organizacije Global Animal Partnership, ki razvija standarde za "srečno izkoriščanje" živali s t.i. 5-stopenjsko lestvico za dobrobit živali (5-Step Animal Welfare Rating Standards), ki jo uporablja trgovska veriga Whole Foods in ostali prodajalci mesa "srečnih živali", kot na primer prašičja farma Niman Ranch Pork Company: 

  (klikni za povečavo) 


Poleg tega je Joe Maxwell, podpredsednik HSUS, prašičjerejec: 
(klikni za povečavo) 


Povrhu vsega ima organizacija HSI svojo lastno uradno etiketo "srečnega izkoriščanja" živali:

  (klikni za povečavo) 


Se pravi, zlobni Korejci ne smejo jesti psov, medtem ko dobri ljudje od povsod drugod ne rabijo imeti slabe vesti ob jedenju drugih živali  in ostalih živil živalskega izvora, še posebej, če jedo takšne s štampiljko odobritve HSUS/HSI.

In razlog, zakaj HSUS/HSI vozi pse iz Koreje za posvojitve v ZDA se nahaja v tem, da v ZDA »obstaja stalno povpraševanje po posvojitvah psov in mačk ter deluje uspešna mreža zavetišč in društev, ki rešujejo živali.«

Resno?

Toda organizacija HSUS sama zatrjuje, da je v naših zavetiščih vsako leto ubitih 2,7 milijona zdravih živali.

Po podatkih ameriškega združenja proti mučenju živali (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) je med skupno 2,7 milijoni ubitih živali v zavetiščih 1,2 milijona psov.

Torej ... v organizacijah HSUS/HSI nasprotujejo temu, da Korejci jedo pse, medtem ko:
- HSUS odkrito reklamira uživanje "srečnih" živali;
- je podpredsednik HSUS prašičjerejec;
  ter
- HSI poseduje svojo lastno etiketo "srečnega izkoriščanja" živali.

Zato moramo nujno z letalom iz Seula do Washingtona prepeljati pse, da bomo imeli v ZDA še več psov, ki bodo čakali na posvojitev, čeprav letno ubijemo 1,2 milijona psov.

Adijo pamet!

Zaradi 23-ih korejskih psov zdaj ne bo posvojenih nekih drugih 23 psov, ki propadajo v ameriških zavetiščih, samo zato, da lahko HSUS s pomočjo fotografij rešenih korejskih psov zbira nove donacije.

Če mislite, da gre pri vsem tem za karkoli drugega kot za okoriščanje z izkoriščanjem živali (in širjenje ksenofobije), ste popolnoma zgrešili bistvo.

Žalosti me, da so ga tudi moji prijatelji iz HSUS/HSI.


***********
Če še niste vegan, postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.


---------------


Prevod: Leon Kralj 

Ni komentarjev:

Objavite komentar