torek, 18. oktober 2016

In potem se sprašujete zakaj bolehamo za moralno shizofrenijo?


Tukaj je primer (na žalost eden izmed mnogih) kako zavajamo otroke glede moralnosti izkoriščanja živali. Na eni strani jih spodbujamo k ljubezni do ne-človeških živali preko risanih živalskih likov, na drugi strani pa uporabimo te iste živalske like za to, da bi jim prodali živalske produkte, ki so proizvedeni z mučenjem ne-človeških živali.

Ali je sploh čudno, da razvijemo moralno shizofrenijo glede živali? Ali je sploh čudno, da se nas ogromno število ljudi močno strinja s tem, da ni prav povzročati "nepotrebnega" trpljenja in smrti živalim, a je obenem še najboljši razlog, ki ga imamo za zadajanje trpljenja in smrti 70 milijardam živali letno (ne vključujoč rib) ta, da uživamo v njihovem okusu? Ali je sploh čudno, da smatramo določene živali za svoje družinske člane, medtem ko istočasno zapikujemo jedilne vilice v trupla drugih živali?

Gary L. Francione
© 2009 Gary L. Francione

Prevod: Leon Kralj


****** 
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.

Vse o tem ZAKAJ in KAKO postati vegan: www.howdoigovegan.com

Sorodne teme (kliknite na povezavo):  



Ni komentarjev:

Objavite komentar