petek, 25. november 2016

Brezplačni spletni seminar o abolicionističnem veganskem aktivizmu – nedelja, 27. 11. 2016

Vljudno vabljeni na naš prvi spletni seminar v živo, na katerem bosta profesorja Anna Charlton in Gary Francione razpravljala o vsebini knjige Etika v kuhinji (orig. Eat Like You Care). Ne glede na to ali ste vegan ali nevegan - če menite, da živali štejejo v moralnem smislu, potem ne smete zamuditi tega dogodka. Seminar je brezplačen in odprt za vse ljudi širom sveta.  

Slišali boste lahko odgovore na nekatere najpogostejše pomisleke v zvezi z veganstvom in dobili nekaj koristnih nasvetov za aktivizem. Imeli boste tudi priložnost, da zastavite vprašanje Anni in Garyju osebno!


Spletni seminar bo potekal v noči iz nedelje na ponedeljek (27. - 28. november), s pričetkom ob 01.00 uri [Opomba: časovna razlika med vzhodnim standardnim časom (EST) v ZDA in Evropo je 6 ur – Anna in Gary bosta pričela ob 19. uri po njunem lokalnem času]. Udeležite se lahko preko katerekoli naprave z internetno povezavo: pametni telefon, tablica, prenosni ali namizni računalnik, itd.

Brezplačna registracija je na voljo tukaj.

Obvestite tudi svoje prijatelje: tako vegane kot nevegane! Tukaj je povezava do dogodka.

******
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.  

Če so živali moralno pomembne, potem veganstvo ni le ena izmed možnosti - je nuja. Vsaka organizacija, društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ

Sprejemanje in zagovarjanje veganstva kot moralnega imperativa je skupaj s skrbjo za brezdomne ne-človeške begunce najpomembnejša oblika aktivizma, ki se je lahko lotite.


Vse o veganstvu:  www.howdoigovegan.com   

Dodano 4.12.2016: 
Od zdaj naprej je na voljo tudi video posnetek omenjenega seminarja: Sorodne teme (kliknite na povezavo):


Ni komentarjev:

Objavite komentar