nedelja, 8. januar 2017

Okoriščanje z izkoriščanjem

22. januar, 2010 /avtor Gary L. Francione

Dragi kolegi:

Leta 2007 sem napisal blog z naslovom Položaj gibanja za pravice živali, kot odgovor na TV-oglas State of the Union Undress za leto 2008, ki ga je posnela organizacija PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

PETA je zdaj posnela še State of the Union Undress za leto 2010, ki prikazuje striptiz do golega, ki ga tokrat izvaja temnopolta ženska – vse "za živali", seveda.

PETA zaključi video s citatom dr. Martin Luther Kinga.

Ali res kdo misli, da stori to karkoli dobrega "za živali"?

Nobeno gibanje za družbene spremembe, ki želi imeti inteligentne in napredne podpornike ne bi nikoli naredilo česa takega.

Sploh ne bom komentiral dalje, kajti če ne razpoznate tega PETA-inega oglasa (in njihovega seksizma na splošno) kot popolnoma neprimernega in zgrešenega na večih ravneh, potem je zaman vse kar vam rečem.  

Upajmo, da bomo v letu 2010 storili korak naprej v smeri tega, da dopovemo javnosti, da problematika pravic živali poraja resna vprašanja, ne pa da nudi priložnost za zganjanje norčij s strani tistih, ki služijo na račun okoriščanja z izkoriščanjem ljudi in živali.


Gary L. Francione
© 2010 Gary L. Francione
  
Prevod: Leon Kralj


******
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.

Če ste že vegan, potem izobražujte ostale ljudi o veganstvu. Toda najprej izobrazite sami sebe. Tukaj je povezava z informacijami, ki vam bodo pomagale kako začeti: 

Če pravimo, da imajo živali moralno vrednost (če niso zgolj predmeti), potem veganstvo ni le ena izmed možnosti - je nuja. Vsaka organizacija, društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ

Vse o veganstvu:  www.howdoigovegan.com   

Sorodne teme (kliknite na povezavo):



Ni komentarjev:

Objavite komentar