nedelja, 25. december 2016

Praznovanje Božiča s trpljenjem in smrtjo živali


Če ste kristjan/kristjanka, pomislite kako bizarno je praznovati rojstvo nekoga, ki ga imenujete "glasnik miru", z nasiljem. Če praznujete Božič, naj bo to veganski dan. Če resnično verjamete v mir in ljubezen, naj bo to vegansko življenje. Vse ostalo nima nobenega smisla. 


Svetu nikoli ne bo zavladal mir, dokler polnimo naše želodce in oblačimo naša telesa s proizvodi trpljenja, smrti in nepravičnosti.

~ Gary L. Francione


Ideja o "humanem" ravnanju z izkoriščanimi živalmi je kot ideja o Božičku ali zobni miški – tolažilna do neke mere, vsaj za potrošnika, toda v resnici čista fantazija.  

~ Gary L. Francione


Prevod: Leon Kralj


******
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.

Če imajo živali moralno vrednost (če niso predmeti), potem veganstvo ni le ena izmed možnosti – je nuja. Vsaka organizacija, društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ.


Vse o tem zakaj in kako postati vegan: www.howdoigovegan.com 

Sorodne teme (kliknite na povezavo):

Ni komentarjev:

Objavite komentar