ponedeljek, 26. december 2016

Povabilo na brezplačni spletni seminar: Abolicionistični veganski aktivizem za leto 2017

V petek, 30. decembra, 2016 [ob 23.uri po slovenskem času; op.p.] bova pripravila 2-urni spletni seminar, na katerem bo govora o tem kako lahko VI postanete učinkovitejši veganski aktivist v prihajajočem letu. Na začetku bova predstavila nekaj idej, za katere upava, da vam bodo v pomoč, nato pa bova odgovarjala na vaša vprašanja ter debatirala z vami o vaših izkušnjah glede veganskega aktivizma.

Edini način za to, da se spremeni paradigma od gledanja na živali kot na lastnino do gledanja nanje kot na ne-človeške osebe je, da zaženemo močno neodvisno gibanje. Vsi mi – vključno s TEBOJ! – moramo biti del tega gibanja. Namen tega spletnega seminarja je storiti korak v to nujno potrebno smer.

Ustvarimo leto 2017 odlično leto za veganstvo. Brezplačna registracija je na voljo tukaj. Se vidimo!

****** 
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe. 

Če so živali moralno pomembne, potem veganstvo ni le ena izmed možnosti - je nuja. Vsaka organizacija, društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ

Sprejemanje in zagovarjanje veganstva kot moralnega imperativa je skupaj s skrbjo za brezdomne ne-človeške begunce najpomembnejša oblika aktivizma, ki se je lahko lotite.


Vse o veganstvu:  www.howdoigovegan.com   

Gary Francione
Board of Governors Distinguished Professor, Rutgers University School of Law

Anna Charlton
Adjunct Professor, Rutgers University School of Law

© 2016 Gary L. Francione & Anna Charlton

Prevod: Leon Kralj


Dodano 1.1.2017: 
Od zdaj naprej je na voljo tudi video posnetek omenjenega seminarja: 


Sorodne teme (kliknite na povezavo):





Ni komentarjev:

Objavite komentar