sobota, 24. oktober 2015

Absurdnost kampanj za dobrobit živali v praksi - 1.del: Organizacija Mercy for Animals pravi: "Brcati živali NI PRAV."

Organizacija za pravice/zaščito živali Mercy for Animals (MFA) je "pod krinko" posnela nov video.   

Uganite kaj so posneli? Odkrili so, da na živinskih tržnicah brcajo živali in tudi sicer grdo ravnajo z njimi. Zamislite!

Pri MFA so zgroženi:



Brcati živali da NI PRAV? Seveda ni prav. Toda, Mercy for Animals, za vas imam novico:
uporabljati živali za hrano – bodisi da se jih brca ali ne – NI PRAV.

MFA ob tem nagovarja javnost z naslednjim pozivom:
»IZRECITE SE PROTI ZLORABI ŽIVALI: Podpišite peticijo, naslovljeno na Združenje živinskih tržnic (Livestock Marketing Association), da zaščiti živali!«

Združenje živinskih tržnic bo "zaščitilo živali"? Resno? Se hecate?

MFA tudi tokrat, kot vedno doslej, nadaljuje z idejo, da industrija, ki obstaja izključno zato, da ubija živali za zadovoljitev naših gurmanskih užitkov, lahko "zaščiti" živali.

MFA ponovno, kot vedno doslej, promovira fantazijo, da obstaja izkoriščanje živali, ki vsebuje zlorabo in takšno izkoriščanje živali, ki zlorabe ne vsebuje.

MFA ponovno, kot vedno doslej, prepričuje javnost, da je moč izkoriščanje živali učinkovito regulirati z zakoni.

MFA ponovno, kot vedno doslej, izpostavlja izjave ljudi, kot je TempleGrandin – kraljica srečnega izkoriščanja živali [konstruktorica klavnic, op.p.] – z namenom, da ljudje podprejo njihovo kampanjo:




MFA se ponovno, kot vedno doslej, pretvarja, da so tisti ljudje, ki "zlorabljajo" živali, v moralnem smislu drugačni od tistih, ki kupujejo, jedo in ohranjajo tržno povpraševanje po mesu in ostalih živalskih proizvodih. Po njihovem problem predstavljajo živinske tržnice in še posebno tamkajšnji delavci. Oni so namreč tisti "zlobneži", ne pa tisti med nami, ki veselo nakupujejo in uživajo proizvode te industrije in morda celo donirajo organizacijam kot je Mercy for Animals, zato da lahko še naprej jedo živali s "sočutjem" in "usmiljenjem" [mercy, op.p.].

Vse to je del enakega razmišljanja, ki vodi "welfare" organizacije kot je MFA k izdajanju izjav za javnost, v katerih izražajo "odobravanje in podporo" industriji za njihovo "pionirsko delo" na področju srečnega izkoriščanja živali:




Čeravno ne dvomim v iskrenost ljudi pri MFA, iskreno verjamem v popolno zgrešenost njihovih pristopov.

Gary L. Francione
Professor, Rutgers University 

Prevod: Leon Kralj 

Vir: http://www.abolitionistapproach.com/new-welfarist-campaign-dont-kick-animals-just-kill-ethically/#.Viu1P9Ivfs0  

**********
Če še niste vegan, postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje [1,2,3] in do samega sebe [1,2,3,4]. 
Če so živali moralno pomembne, potem veganstvo ni le ena izmed možnosti - je nuja. Vsaka organizacija društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ


























Za več informacij obiščite:

Ni komentarjev:

Objavite komentar